2 stiklinės perlinių kruopų,
2 morkos,
2 svogūnai,
300-400 g pievagrybių,
alyvuogių aliejaus,
druskos,
bazilikų,
čiobrelių,
rozmarinų,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Perlines kruopas nuplaukite, užpilkite vandeniu ir, įbėrę druskos, virkite maždaug 2 valandas. Pievagrybius supjaustykite ir apkepkite su alyvuogių aliejumi. Svogūnus smulkiai supjaustykite, morkas stambiai sutarkuokite ir apkepkite. Patikrinkite, ar išvirė perlinės kruopos, jei reikia, nupilkite vandenį.
Ugnį sumažinkite, į puodą sudėkite apkeptus pievagrybius, morkas ir svogūnus. Įberkite prieskonių ir kruopščiai išmaišykite. Puodo nenukelkite nuo ugnies, kol skystis visiškai išgaruos. Išjunkite viryklę, puodą uždenkite dangčiu ir palikite 10 minučių pastovėti.