Skardinė savo sultyse konservuotų tunų,
1/4 stiklinės perlinių kruopų,
svogūnas, morka,
2 pomidorai arba 0.5 stiklinės pomidorų sulčių,
2 laurų lapai,
petražolių,
džiovintų mėtų,
2 šaukštai degtinės,
1.5 l vandens,
2 bulvės,
aliejaus,
druskos.
GAMINIMAS:
Perlines kruopas nuplaukite ir užmerkite 2-3 valandoms, po to 30 minučių pavirkite, suverskite į kiaurasamtį ir perliekite vandeniu. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite, apkepkite su aliejumi, sudėkite stambiai tarkuotas morkas ir kepkite, kol suminkštės. Bulves nuskuskite, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į puodą su vandeniu.
Suberkite ir perlines kruopas. Kai užvirs, sudėkite apkeptus svogūnus ir morkas, supjaustytus pomidorus, laurų lapus. Po to į sriubą sudėkite tunus, įpilkite degtinės ir kaitinkite ant mažos ugnies 10 minučių. Įberkite druskos ir pavirkite dar 5 minutes. Baigdami virti suberkite kapotus žalumynus.