Karpis,
citrina,
jūros druskos,
šaukštas džiovintų čiobrelių,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 skiltelės česnako,
2 svogūnai,
poras,
morka,
500 ml šviesaus alaus,
1-2 šaukštai sviesto,
šaukštelis bazilikų.
GAMINIMAS:
Karpį nuvalykite, išskroskite, pašalinkite žiaunas, kruopščiai nuplaukite, apdžiovinkite. Visą karpį - iš išorės ir vidaus - įtrinkite druskos ir čiobrelių (po šaukštą) mišiniu ir išspauskite tiesiai ant žuvies (ypač į vidų) citrinos sultis. Palikite kuriam laikui.
Susmulkinkite svogūnus ir česnakus, sumeskite į puodą su įkaitintu aliejumi, ten pat suberkite žiedeliais supjaustytus porus ir morkas, patroškinkite, kol išsiskirs daržovių sultys. Sukrėskite daržoves į kepimo formą, ant jų uždėkite karpį, supilkite pusę butelio alaus.
Galite žuvį iš abiejų pusių keliose vietose skersai įpjauti iki kaulo. Pašaukite karpį 40 minučių į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros. Nuolat atidarykite orkaitę ir apliekite karpį likusiu alumi.
Daržoves (be skysčio) plakikliu galite suplakti iki tyrės masės, po truputį supildami nupiltas jų sultis. Įdėkite sviesto, bazilikų ir padažą užpilkite ant žuvies.