Karpis aluje receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Karpis aluje


INGREDIENTAI:

Karpis,
citrina,
jūros druskos,
šaukštas džiovintų čiobrelių,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 skiltelės česnako,
2 svogūnai,
poras,
morka,
500 ml šviesaus alaus,
1-2 šaukštai sviesto,
šaukštelis bazilikų.


GAMINIMAS:

Karpį nuvalykite, išskroskite, pašalinkite žiaunas, kruopščiai nuplaukite, apdžiovinkite. Visą karpį - iš išorės ir vidaus - įtrinkite druskos ir čiobrelių (po šaukštą) mišiniu ir išspauskite tiesiai ant žuvies (ypač į vidų) citrinos sultis. Palikite kuriam laikui.

Susmulkinkite svogūnus ir česnakus, sumeskite į puodą su įkaitintu aliejumi, ten pat suberkite žiedeliais supjaustytus porus ir morkas, patroškinkite, kol išsiskirs daržovių sultys. Sukrėskite daržoves į kepimo formą, ant jų uždėkite karpį, supilkite pusę butelio alaus.

Galite žuvį iš abiejų pusių keliose vietose skersai įpjauti iki kaulo. Pašaukite karpį 40 minučių į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros. Nuolat atidarykite orkaitę ir apliekite karpį likusiu alumi.

Daržoves (be skysčio) plakikliu galite suplakti iki tyrės masės, po truputį supildami nupiltas jų sultis. Įdėkite sviesto, bazilikų ir padažą užpilkite ant žuvies.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668