350 g vamzdelinių makaronų,
300 g nedidelių pievagrybių,
150 ml sauso baltojo vyno,
60 g šviežiai tarkuoto parmezano,
šaukštas kapotų petražolių,
šaukštas kapotų krapų,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 česnako skiltelės,
nedidelis gabalėlis aitriosios paprikos,
žiupsnis druskos.
GAMINIMAS:
Dideliame puode užvirkite pasūdytą vandenį, suberkite makaronus ir virkite pagal nurodymus ant pakuotės.Pievagrybius nuplaukite, nusausinkite ir, nulupus kepurėles, nudrožus kotelius, supjaustykite griežinėliais.
Česnakus nulupkite, sukapokite. Taip pat susmulkinkite ir išvalytą aitriąją papriką. Didelėje gilioje keptuvėje pakaitinkite aliejų. Kai pradės burbuliuoti, suberkite grybus ir vis pamaišant kepinkite ant didelės liepsnos, kol apskrus.
Į keptuvę su grybais suberkite česnakus, maišant kaitinkite dar minutę. Supilkite baltąjį vyną ir kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 3-5 min., kol dalis jo išgaruos. Įmaišykite aitriąsias paprikas, pagal skonį berkite druskos ir pakaitinkite padažą dar keletą minučių.
Nukaistą keptuvę palikite stovėti šiltai. Makaronus nukoškite ir sumeskite į keptuvę su padažu. Gerai išmaišius išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus berkite šviežiai tarkuoto parmezano ir kapotų žalumynų.