Pakuotė šviežių makaronų juostelių (gali būti ir špinatų skonio),
500 g šviežios lašišos,
3 česnako skiltelės,
nedidelis poras,
200 g riebaus varškės sūrio,
80 g sviesto,
150 ml riebios grietinėlės,
100 ml sauso baltojo vyno,
pagal skonį sruskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
kelios šakelės rozmarinų,
šaukštas maltų kmynų.
GAMINIMAS:
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite ir padėkite šaltai. Lašišą kruopščiai išdarinėkite-nulupkite odelę, pašalinkite kaulus ir susmulkinkite iki vidutinio dydžio gabalėlių, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Česnakus nulupkite, sukapokite. Porą gerai nuplaukite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais. Keptuvėje gerai įkaitinkite sviestą, suberkite česnakus ir kepinkite, kol dailiai pagels.
Suberkite porus, pagal skonį pasūdykite ir, uždengus keptuvę dangčiu, kaitininkite, kol porai suminkštės. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol dalis nugaruos. Suverskite grietinėlę, sumeskite lašišos gabalėlius, keptuvę uždenkite ir dar apie 8 min. patroškinkite.
Į padažą sumeskite makaronus, gerai išmaišykite, dar šiek tiek pakaitinkite, kad jie sušiltų, ir išdėliokite į lėkštes. Sūrį sutrumpinkite šakute, paskleiskite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, pagal skonį apibarstykite druska, maltais kmynais ir maždaug 8 min. pašaukite į orkaitę, kad apskrustų.
Šiltą sūrį iškart berkite ant makaronų, papuoškite patiekalą šviežiomis rozmarinų šakelėmis (gardu jas paskrudinti) ir patiekite.