Įdarytas liežuvis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Įdarytas liežuvis


INGREDIENTAI:

100 g juodųjų alyvuogių,
4 šaukštai želatinos,
100 ml grietinėlės,
druskos,
namaltų pipirų,
svogūnas,
lauro lapas,
morka,
2 kg jaučio liežuvis.

Įdarui:
šaukštas smulkintų petražolių,
virta morka,
100 g alyvuogių be kauliukų,
100 g brinzos tipo sūrio,
2 česnakų skiltelės.


GAMINIMAS:

Nuvalykite svogūną ir morką. Liežuvį nuplaukite, įdėkite į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Užvirkite, nugriebkite putas, įdėkite daržoves ir virkite 3 val. Likus 20 min. iki virimo pabaigos suberkite prieskonius. Česnakų skilteles nuvalykite ir susmulkinkite. Sūrį supjaustykite kubeliais.

Virtą morką ir alyvuoges susmulkinkite ir sumaišykite su sūriu, česnakais ir žalumynais. Išvirusį liežuvį iškart pamerkite į šaltą vandenį ir nulupkite. Sultinį perkoškite. Želatiną mirkykite 5 šaukštuose atvėsinto sultinio 15-20 min. Išbrinkusią sumaišykite su likusiu sultiniu ir pakaitinkite.

100 ml sultinio įpilkite į stačiakampę formą ir 20 min. įstatykite į šaldytuvą. Vidinę liežuvio pusę išilgai įpjaukite ir išpjaukite dalį mėsos. Ją susmulkinkite ir sumaišykite su paruoštu įdaru. Įdarykite liežuvį ir suspauskite. Formą su sustingusiu sultiniu išklokite per pusę supjaustytomis alyvuogėmis.

Atvėsusį sultinį sumaišykite su grietinėle, pasūdykite ir dalį jo plonu sluoksniu supilkite į formą. Vėl palikite apie 10 min. šaldytuve. Tada dėkite įdarytą liežuvį ir užpilkite likusiu sultiniu. Palikite stingti 6-8 val.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668