2 nedideli karpiai,
3 virtos morkos,
3 batono riekelės,
2 kiaušiniai,
0.5 stiklinės pieno,
3 šaukštai krakmolo,
druskos,
krapų,
morkų,
2 laurų lapai,
pipirų,
petražolės šaknis,
2 šaukštai želatinos.
GAMINIMAS:
Nupjaukite karpių galvas ir neperpjaudami pilvų pašalinkite žuvų vidurius.Karpius nuskuskite, išplaukite, nukirpkite pelekus ir nunerkite odą. Žuvų mėsą atskirkite nuo kaulų ir sumalkite kartu su piene išmirkytu batonu ir virtomis morkomis. Į šią masę įmuškite kiaušinius, įdėkite smulkintų krapų, druskos, pipirų, krakmolo ir išminkykite.
Žuvų odą padalykite į 4 dalis. Kiekvieną dalį prikimškite įdaro. Į puodo apačią padėkite morkų griežinėlių, sudėkite įdarytus karpius, užpilkite vandeniu, įdėkite laurų lapų, nemaltų pipirų, petražolės šaknį ir virkite ant nedidelės ugnies atvirame puode apie 20 min. Nugriebkite putas.
Išvirusias žuvis atvėsinkite sultinyje ir tik tada išimkite. Perkoškite 1 l sultinio. Stiklinėje sultinio ištirpinkite želatiną. Tada sumaišykite su likusiu perkoštu sultiniu. Karpių gabaliukus sudėkite į formą, papuoškite morkų griežinėliais ir užpilkite dalį sultinio. Pastatykite šaltai. Kai sustings, supilkite likusį sultinį. Laikykite šaldytuve apie 4-6 val.