250 g kiaulienos,
100 g pupelių,
200 g raigintų kopūstų,
morka,
petražolės šaknis,
svogūnas,
2 šaukštai pomidorų pastos,
2 šaukštai aliejaus,
1/2 šaukštelio cukraus,
1/2 stiklinės grietinės,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Pupeles 2-3 val. mirkykite šaltame vandenyje. Tada jas kartu su mėsa užpilkite 5 stiklinėmis vandens ir užvirkite. Nugraibykite putas ir virkite apie valandą. Morką, petražolės šaknį ir svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepkite su šaukštu aliejaus.
Kopūstą atskirai patroškinkite su likusiu šaukštu aliejaus, pomidorų pasta, cukrumi ir 1/4 stiklinės vandens, kol suminkštės. Tuomet iš puodo išimkite mėsą, o į sultinį sudėkite pakeptas daržoves bei troškintus kopūstus.
Įberkite pipirų, druskos ir pakaitinkite 5-7 min. Patiekdami į kiekvieną lėkštę įdėkite gabalėlį virtos kiaulienos, grietinės, žalumynų ir užpilkite paruošta sriuba.