1.1 kg svogūnų,
sauja šviežių čiobrelių,
6 česnakų skiltelės,
laurų lapelis,
alyvų aliejaus,
gabaliukas sviesto,
1.3 l sultinio (daržovių, jautienos ar vištienos),
jūros druskos,
maltų juodųjų pipirų,
prancūziškas batonas arba itališka duonelė,
115 g lengvai besilydančio fermentinio sūrio.
GAMINIMAS:
Į puodą storu ir nesvylančiu dugnu įpilkite alyvų aliejaus, sudėkite sviestą ir suberkite nuluptus ir griežinėliais supjaustytus svogūnus, česnakus, čiobrelius ir laurų lapelį. Tada puodą uždenkite ir viską kepkite ant silpnos ugnies apie 15 min. retkarčiais pamaišydami, kol svogūnai suminkštės, tuomet nuimkite dangtį, padidinkite ugnį ir kepkite, kol svogūnai taps gelsvi.
Tada supilkite sultinį, sumažinkite ugnį ir virkite 20 min. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Išvirusią sriubą supilstykite į dubenėlius ir sustatykite juos ant kepimo skardos. Supjaustykite atba suplėšykite batoną ir įberkite jo į kiekvieną sriubos dubenėlį.
Ant viršaus pašlakstykite alyvų aliejaus ir uždėkite pasirinkto sūrio. Tada skardą su sriubos dubenėliais pašaukite į vidutiniškai įkaitintą orkaitę ir palaikykite, kol apskrus duona ir išsilydys sūris.