2 svogūnai,
morka,
paprika,
saliero stiebas,
skardinė konservuotų pupelių,
česnako skiltelė,
2 šaukštai sviesto,
šaukštas alyvuogių aliejaus,
100 ml sauso baltojo vyno,
4 pomidorai,
100 g smulkių makaronų,
2 l vandens,
tarkuoto parmezano,
šviežių bazilikų,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Nuluptus svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, nuskustą morką ir saliero stiebą - vidutinio stambumo griežinėliais, papriką - juostelėmis. Į puodą storu dugnu dėkite sviestą, pilkite aliejų, berkite svogūnus ir 2-3 min. pakepkite. Sudėkite paruoštas daržoves ir maišdami 5 min. patroškinkite.
Tada supilkite vandenį ir vyną. Pomidorus nulupkite, stambia trintuve sutarkuokite ir berkite į puodą su sriuba. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 20 min. Tuomet suberkite makaronus, konservuotas pupeles ir virkite, kol suminkštės makaronai.
Pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir šviežiais smulkintais bazilikais. Patiekdami į kiekvieną sriubos lėkštę įberkite po žiupsnelį tarkuoto parmezano.