250 g pomidorų,
svogūnas,
šaukštas pomidorų tyrės,
1 l daržovių sultinio arba vandens,
šaukštas alyvuogių aliejaus,
susmulkinta aitrioji paprika,
1/2 šaukštelio kario miltelių,
truputis jūros druskos,
3 skiltelės česnakų,
šviežių kalendrų,
šviežių aitriųjų paprikų sriubai papuošti.
GAMINIMAS:
Pomidorus nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną susmulkinkite ir pakepkite su alyvuogių aliejumi. Į kepamus svogūnus suberkite susmulkintą papriką ir česnakus. Pakepkite 3-4 min. nuolat maišydami.
Tuomet sudėkite pomidorų kubelius ir vėl maišydami kepkite 5 min. Pomidorų tyrę išmaišykite sultinyje arba vandenyje ir supilkite į daržovių mišinį. Įberkite kario bei druskos ir pavirkite apie 5-7 min. Sriubą patiekite karštą, papuoškite šviežių kalendrų lapeliais ir aitriąja paprika.