1 kg vištų sparnelių,
2 šaukštai aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Padažui:
50 g sviesto,
4 šaukšteliai tabasko padažo,
2 šaukštai pomidorų pastos,
vyno acto.
GAMINIMAS:
Sparnelius nuplaukite ir apdžiovinkite. Kiekvieno sparnelio galiuką nupjaukite, o likusią dalį padalykite į 2 dalis (per sąnarį). Sparnelius įtrinkite druską, pipirais ir palikite maždaug 30 minučių. Po to aptepkite aliejumi, sudėkite ant skardos ir kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Maždaug po 20 minučių sparneliai bus iškepę (išorė - traški, vidus - sultinfas). Dubenyje sumaišykite sviestą, actą, pomidorų pastą ir tabasko padažą. Viską pakaitinkite, kol sviestas išsilydys, vis pamaišydami rankiniu plaktuvu, kad padažas taptų rausvai oranžinės spalvos.
Sparnelius sudėkite į dubenį su aštriu padažu ir išmaišykite. Į skardą įklokite kepimo popieriaus, išdėliokite sparnelius ir pašaukite kelioms minutėms į karštą orkaitę.