1,5 kg triušienos,
0,5 stiklinės aliejaus,
2 dideli svogūnai,
1 kg pomidorų,
2 skiltelės česnako,
stiklinė balto sauso vyno,
24 juodos alyvuogės,
citrina,
petražolių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti jame triušieną, kol ši gražiai apskrus. Tuomet mėsą išimti ir toje pačioje keptuvėje apkepinti smulkiai supjaustytus svogūnus. Pridėti česnaką ir sutrintus pomidorus, prieš tai išėmus iš jų sėklas. Įpilti vyną.
Viską troškinti 10 minučių ant silpnos ugnies, tuomet vėl įdėti mėsą, įberti druskos ir pipirų. Troškinti dar 20 minučių. Po to įdėti alyvuoges, įpilti citrinos sultis, viską išmaišyti ir kaitinti ant silpnos ugnies dar 10 minučių.
Patiekti apibarstytą smulkintomis petražolėmis.