8-10 paprikų,
400 g maltos mėsos,
200 g virtų ryžių,
150 g grietinės,
150 g pomidorų padažo arba kečupo,
200 g morkų,
200 g svogūnų,
20 g aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Svogūnus smulkiai supjaustykite, morkas smulkiai sutarkuokite. Pusę svogūnų ir morkų sudėkite į keptuvę su aliejumi ir apkepkite. Sumaišykite maltą mėsą ir virtus ryžius, tada sudėkite apkeptus svogūnus ir morkas, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
Pašalinkite paprikų vaiskočius bei sėklas ir paprikas prikimškite įdaro. Į dubenį sudėkite pomidorų padažą arba kečupą, grietinę, likusius svogūnus ir morkas. Gerai išmaišykite. Paruoštą padažą supilkite į troškintuvą, tuomet sudėkite įdarytas paprikas ir įpilkite tiek vandens, kad apsemtų paprikas iki pusės.
Troškinkite ant vidutiniškai kaitrios ugnies uždengę dangčiu maždaug 40 minučių. Galite kepti orkaitėje. Įdarytas paprikas patiekite su grietine arba padažu, kuriame jas troškinkite.