1 kg jautienos,
1 kg bulvių,
2 paprikos,
2 pomidorai,
2 svogūnai,
3 česnakų skiltelės,
2-3 laurų lapai,
maltų juodųjų pipirų,
maltų saldžiųjų paprikų,
0.5 šaukštelio kmynų,
druskos,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Jautieną nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, česnakus susmulkinkite. Paprikas, pašalinę sėklas ir vaiskočius, supjaustykite stambiais pusžiedžiais. Pomidorus porai minučių panardinkite į verdantį vandenį ir, nulupę odeles, supjaustykite stambiais kubeliais.
Bulves taip pat supjaustykite stambiais kubeliais. Guliaše gražiai atrodo mažytės šviežios bulvytės (jų galima net neskusti ir nepjaustyti, tiesiog reikia jas labai gerai nuplauti). Dideliame puode įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir vis pamaišydami pakepkite, kol įgaus auksinę spalvą.
Tada sumažinkite ugnį ir įberkite maltų paprikų (nepamirškite maišyti). Sudėkite mėsą ir gerai išmaišykite (mėsos gabaliukai turi būti aplipę paprikomis). Mėsą kepkite ant mažos ugnies, kol įgis švelniai rusvą atspalvį. Tuomet sudėkite lauro lapus, kmynus, susmulkintus česnakus ir pagardinkite druska bei pipirais.
Įpilkite vandens, kad jis apsemtų produktus. Troškinkite ant vidutiniškai kaitrios ugnies 30-40 minučių.Po to sudėkite paprikas, pomidorus ir bulves. Jei reikia, įpilkite vandens (kad apsemtų visus ingredientus) ir troškinkite dar pusvalandį. Mėsa ir daržovės turi būti minkštos. Patiekti guliašą rekomenduojama su grietine, kapotomis petražolėmis ir balta duona.