500 g pupelių,
2 svogūnai,
150 g rūkyto kiaulienos kumpio,
2 paprikos,
šaukštas kvietinių miltų,
250 g saliamio,
2 šaukštai acto,
maltų saldžiųjų paprikų,
2 česnakų skiltelės,
aitriųjų paprikų,
šaukštas pomidorų pastos,
aliejaus,
druskos.
GAMINIMAS:
Per naktį šaltame vandenyje mirkytas pupeles išvirkite ir nukoškite. Vandens, kuriame virė pupelės, neišpilkite. Kumpį supjaustykite kubeliais ir pakepkite su aliejumi. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, paprikas - kubeliais ir sudėkite kepti kartu su kumpiu.
Vis maišydami kepkite, kol daržovės įgis gražią auksinę spalvą. Tuomet įberkite saldžiųjų paprikų ir miltų, gerai išmaišykite, suverskite pupeles ir dar kartą išmaišykite. Keptuvės turinį sukrėskite į puodą ir užpilkite vandeniu, kuriame virė pupelės, pagardinkite druska.
Vos tik vanduo užvirs, ugnį sumažinkite ir, praėjus 15 minučių, įberkite aitriųjų paprikų, supilkite actą, sudėkite pomidorų pastą ir kubeliais pjaustytą dešrą. Leiskite sriubai vėl užvirti, o išjungę viryklę į sriubą įspauskite česnakų.