2 jaučių širdys,
1 svogūnas,
2 šaukštai sviesto,
lauro lapelis,
5 stiklinės sultinio,
stiklinė raudono vyno,
druskos,
juodųjų pipirų,
saldžiųjų pipirų.
Padažui:
2 šaukštai miltų,
2 šaukštai sviesto,
stiklinė sultinio.
GAMINIMAS:
Jaučių širdis gerai nuplauti ir pamirkyti šaltame vandenyje. Svieste pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus. Į juos sudėti išmirkytas širdis, įberti druskos, juodųjų ir saldžiųjų pipirų, įmesti lauro lapelį. Supilti sultinį, raudoną vyną ir virti apie 1,5 val. Ištraukus supjaustyti griežinėliais.
Miltus pakepinti įkaitintame svieste, atskiesti prakoštu sultiniu. Šiuo padažu užpilti į pašildytą pusdubenį sudėtus širdies griežinėlius. Apibarstyti smulkintomis petražolėmis.