800 g veršienos kepenų,
2 morkos,
1 svogūnas,
saliero šakelė,
ryšulėlis žalumynų,
2 šaukštai tirštos grietinės,
0,5l. balto sauso vyno,
3 šaukštai vyno acto,
50 g sviesto,
2 šaukštai aliejaus,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Nuvalytas daržoves supjaustyti ir 15 minučių paskrudinti ant silpnos ugnies svieste (30 g). Nuo kepenų pašalinti plėveles, kepenis tampriai susukti, apvynioti siūlais ir kepinti aliejuje ant stiprios ugnies kol paskrus. Pabarstyti druska ir pipirais. Ant keptuvės dugno išdėlioti daržoves, ant jų padėti kepenis, o ant viršaus - sviesto gabaliukus. Kepti karštoje orkaitėje (250°C) 10 minučių. Vyno actą sumaišyti su baltu vynu, šiuo mišiniu aplieti kepenis ir palaikyti orkaitėje dar 15-20 minučių.
Išėmus nuimti siūlus ir sudėti kepenis į pašildytą pusdubenį. Į ketuvę įpilti grietinę, išmaišyti ir pavirti ant stiprios ugnies kol išgaruos pusė skysčio. Kepenis supjaustyti griežinėliais ir apipilti padažu.