2 nedideli salierų gumbai,
300 g vištų kepenėlių,
0.5 oranžinės paprikos,
druskos,
100 g fermentinio sūrio,
100 g sviesto,
druskos.
Padažui:
šaukštas miltų,
šaukštas sviesto,
stiklinė salierų nuoviro,
stiklinė pienė,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Salierus ir kepenėles atskirai išvirkite pasūdytame vandenyje. Salierus supjaustykite griežinėliais, apkepkite keptuvėje su dalimi sviesto ir sudėkite į riebalais pateptą kepimo formą.
Kepenėles ir supjaustytą papriką taip pat apkepkite. Jas sudėkite ant salierų. Paruoškite padažą: keptuvėje pakepkite miltus su sviestu, supilkite sultinį, pieną, įberkite prieskonių. Padažu aplaistykite kepenėles ir daržoves, sudėkite kubeliais supjaustytą sūrį ir kepkite orkaitėje apie 15 min.