Pagrindui:
150 g sviesto,
300 g miltų,
2 šaukštai cukraus,
pusė stiklinės maltų riešutų,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
6 dideli obuoliai,
trečdalis stiklinės cukraus,
šaukštas kukurūzų krakmolo.
Trupiniams:
pusė stiklinės avižų dribsnių,
5 šaukštai cukraus,
3 šaukštai miltų,
3 šaukštai sviesto,
pagal skonį cinamono,
druskos,
indelis sutirštinto nesaldinto pieno.
GAMINIMAS:
Pirmiausia paruoškite pagrindą: šaldytuve gerai atšaldytą ir stambia trintuve sutarkuotą sviestą sumaišykite su miltais ir kapokite peiliu, kol sukibs į trupinius. Suberkite cukrų, sausoje keptuvėje labai trumpai paskrudintus riešutus, įberkite žiupsnelį druskos, labai gerai išmaišykite.
Tešlą krėskite į apskritą kepimo skardą, drėgnomis rankomis suformuokite kraštelius ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Obuolius nulupkite, perpjaukite, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Sumaišykite su cukrumi ir krakmolu, krėskite ant iškepto pagrindo. Paruoškite trupinius: dribsnius su cukrumi, miltais, sviestu, cinamonu ir druska maišykite tol, kol produktai sušoks į gumulus.
Juos berkite ant obuolių sluoksnio, paviršių tolygiai apšlakstykite sutirštintu pienu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.