Greitas trupininis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Greitas trupininis


INGREDIENTAI:

Pagrindui:
150 g sviesto,
300 g miltų,
2 šaukštai cukraus,
pusė stiklinės maltų riešutų,
žiupsnelis druskos.

Įdarui:
6 dideli obuoliai,
trečdalis stiklinės cukraus,
šaukštas kukurūzų krakmolo.

Trupiniams:
pusė stiklinės avižų dribsnių,
5 šaukštai cukraus,
3 šaukštai miltų,
3 šaukštai sviesto,
pagal skonį cinamono,
druskos,
indelis sutirštinto nesaldinto pieno.


GAMINIMAS:

Pirmiausia paruoškite pagrindą: šaldytuve gerai atšaldytą ir stambia trintuve sutarkuotą sviestą sumaišykite su miltais ir kapokite peiliu, kol sukibs į trupinius. Suberkite cukrų, sausoje keptuvėje labai trumpai paskrudintus riešutus, įberkite žiupsnelį druskos, labai gerai išmaišykite.

Tešlą krėskite į apskritą kepimo skardą, drėgnomis rankomis suformuokite kraštelius ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Obuolius nulupkite, perpjaukite, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Sumaišykite su cukrumi ir krakmolu, krėskite ant iškepto pagrindo. Paruoškite trupinius: dribsnius su cukrumi, miltais, sviestu, cinamonu ir druska maišykite tol, kol produktai sušoks į gumulus.

Juos berkite ant obuolių sluoksnio, paviršių tolygiai apšlakstykite sutirštintu pienu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668