Tešlai:
300 g miltų,
kiaušinis,
šaukštas aliejaus,
pusė stiklinės vandens,
šaukštelis acto,
žiupsnelis druskos,
truputis cukraus.
Įdarui:
apie 800 g nelabai sultingų obuolių,
saujelė besėklių razinų,
50 ml brendžio,
4 šaukštai miltelinio cukraus,
5 šaukštai džiūvėsėlių,
6 šaukštai sviesto,
šaukštas nutarkuotų citrinos žievelių,
šaukštelis vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Pirmiausia į patogų dubenį suberkite persijotus miltus, cukrų, druską, supilkite actą ir aliejų, įmuškite kiaušinį ir užliejus puse stiklinės vandens užminkykite tešlą (jei ji skystoka, berkite dar miltų).
Suformuokite rutulį, dėkite ant miltais pabarstytos lentos, užvožkite pašildytu dubeniu ir palikite maždaug valandai kambario temperatūroje. Paruoškite įdarą: obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius, susmulkinkite ir sumaišykite su kelias valandas brendyje mirkytomis razinomis, milteliniu cukrumi, džiūvėsėliais, nutarkuotomis citrinos žievelėmis ir vaniliniu cukrumi.
Įdarą palikite maždaug pusvalandį pastovėti, kad susimaišytų skoniai, o džiūvėsėliai sugertų obuolių sultis. Tešlą labai plonai iškočiokite, palaukite apie 20 min., kad apdžiūtų, ir plačiu konditeriniu šepetėliu aptepkite tirpintu sviestu.
Ant viršaus berkite džiūvėsėlių, tolygiai paskleiskite įdarą ir labai atsargiai, kad tešla neplyštų, susukite voleliu. Paruoštą vyniotinį atsargiai klokite į kepimo popieriumi ištiestą formą ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Galite tiekti apibarsčius milteliniu cukrumi ir papuošus mėtų lapeliais.