Apie kilogramą gerai prinokusių slyvų,
didelis apelsinas,
100 ml portveino,
šaukštelis cinamono,
po kelis gvazdikėlius,
kvapiuosius pipirus ir
žvaigždinius anyžius,
po 2 šaukštus cukraus ir
medaus,
šaukštas sviesto.
Ledams:
po 200 g maskarponės ir
plakamosios grietinėlės,
100 g miltelinio cukraus,
pagal skonį vanilinio cukraus,
2 šaukštai kokosų drožlių.
GAMINIMAS:
Pirmiausia paruoškite ledus: maskarponę sumaišykite su milteliniu ir vaniliniu cukrumi bei kokosų drožlėmis. Grietinėlę išplakite iki standumo ir labai atsargiai, kabinant šaukštu iš apačios į viršų įmaišykite į maskarponės masę. Krėskite į šaldyti skirtą indą ir šaldykite vis pamaišant apie 6 val.
Kol ledai šąla, paruoškite slyvas: nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus. Apelsiną labai gerai nušveiskite po tekančiu vandeniu ir perliekite verdančiu. Žievelę nutarkuokite, o iš apelsino išspauskite sultis.
Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite slyvas vidinėmis puselėmis į apačią ir labai trumpai paskrudinkite ant didelės ugnies. Tada supilkite portveiną, apelsino sultis, suberkite žieveles, gvazdikėlius, žvaigždinius anyžius, kvapiuosius pipirus, cinamoną, cukrų, įmaišykite medų ir, uždengus keptuvę dangčiu, ant labai mažos ugnies kaitinkite, kol slyvos suminkštės ir prisigers prieskonių kvapų.
Dangtį nuo keptuvės nukelkite, kad dalis skysčio nugaruotų. Slyvas išdėliokite į desertinius dubenis, ant viršaus pilkite padažo. Tiekite su ledais.