Pyragas su baltuoju šokoladu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pyragas su baltuoju šokoladu


INGREDIENTAI:

Tešlai:
300 g miltų,
70 g miltelinio cukraus,
kiaušinis,
140 g šalto sviesto,
šaukštelis druskos.

Įdarui: stiklinė slyvų džemo,
500 g šviežių slyvų,
saujelė džiovintų spanguolių,
3 šaukštai rudojo cukraus,
3 šaukštai sviesto,
50 ml brendžio,
175 g plakamosios grietinėlės,
135 g pieno,
175 g baltojo šokolado,
šaukštelis vanilinio cukraus.


GAMINIMAS:

Giliame dubenyje sumaišykite miltus su cukrumi ir druska, meskite supjaustytus sviesto gabalėlius ir trinkite šakute tol, kol susidarys trupinių. Įmušus kiaušinį, masę dar kartą pertrinkite iki vientisumo ir įvyniojus į maistinę plėvelę padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

Tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus ir įklokite į apskritą kepimo formą. Subadykite šakute, uždenkite folija ir palaikykite šaldytuve dar pusvalandį. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje uždengus folija 15 min., tada ją nuimkite ir kepkite dar apie 10 minučių, kol gražiai parus.

Susmulkintas slyvas berkite į keptuvę su sviestu, apibarstykite cukrumi, apšlakstykite brendžiu ir pakepinkite, kad tik suminkštėtų, bet neištižtų. Išplakite grietinėlę ir padėkite į šaldytuvą. Baltąjį šokoladą sukapokite mažais gabalėliais ir sudėkite į dubenį.

Puode užkaiskite pieną su vaniliniu cukrumi, pavirkite kelias min. ir supilkite ant baltojo šokolado. Pamaišykite, kad šokoladas ištirptų, ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Maišant trečdaliais sudėkite plakamąją grietinėlę.

Paruoštą pyrago pagrindą aptepkite slyvu džemu, ant viršaus pilkite baltojo šokolado masę ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Kai įdaras sustings, pyrago viršuje išdėliokite keptas slyvas, užberkite džiovintų spanguolių ir pyragą dar pusvalandį palaikykite šaldytuve.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668