Bandelės su aguonų ir šokolado įdaru receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bandelės su aguonų ir šokolado įdaru


INGREDIENTAI:

Tešlai:
50 g sviesto,
300 g miltų,
40 g cukraus,
150 ml pieno,
20 g šviežių mielių,
pagal skonį druskos,
vanilinio cukraus.

Įdarui:
200 g aguonų,
po 20 ml brendžio ir
apelsinų sulčių,
saujelė besėklių razinų,
100 g juodojo šokolado,
40 g grietinėlės,
5 šaukštai cukraus,
šaukštelis cinamono.


GAMINIMAS:

Į stiklinį dubenį supilkite pašildytą pieną, suberkite smulkiai trupintas mieles ir cukrų. Gerai ištrinkite ir maždaug 15 min. laikykite šiltai, kad mielės suputotų. Miltus ir vanilinį cukrų kelis kartus persijokite ir subėrus į mieles gerai išmaišykite.

Supilkite vonelėje virš garų ištirpintą ir pravėsintą sviestą, berkite druskos, išmaišykite ir užminkykite šilkinės tekstūros tešlą. Ją dėkite į riebalais pateptą dubenį, uždenkite rankšluoščiu arba maistine plėvele ir laikykite 2 val. kambario temperatūroje.

Iš pakilusios tešlos ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite stačiakampį. Aguonas keliskart perplaukite verdančiu vandeniu ir kelissyk permalkite. Razinas, nuplautas verdančiu vandeniu, pamirkykite apelsinų sultyse su brendžiu ir įmaišykite į aguonas.

Ten pat supilkite vonelėje virš garų ištirpintą ir su grietinėle sumaišytą šokoladą, suberkite cinamoną, cukrų ir išmaišykite iki vientisumo. Tešlos lakštą, paliekant tik mažus kraštelius, gausiai ir tolygiai aptepkite tirštu įdaru. (Jo galite truputį atidėti ir vėliau krėsti ant kepti paruoštų bandelių, taip jos atrodys dar dailesnės.)

Susukite stangrų tešlos volelį ir supjaustykite norimo dydžio griežinėliais. Bandeles kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668