180 g sausainių,
100 g sviesto,
100 g cukraus,
180 g varškės,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
50 g džiovintų abrikosų,
50 g geltonų razinų,
100 g žemės riešutų.
GAMINIMAS:
Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais. Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi. Pertrinkite varškę ir sumaišykite ją su sviesto ir cukraus mišiniu. Suberkite vanilinį cukrų. Abrikosus ir razinas nuplikykite ir nusausinkite.
Abrikosus perpjaukite į kelias dalis. Suberkite susmulkintus sausainius, džiovintus vaisius ir riešutus į varškės masę ir išmaišykite. Pasirinktą formą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į ją paruoštą masę.
Paviršių išlyginkite, paspauskite ir uždenkite maistine plėvele. 12 val. laikykite šaldytuve, tada nuimkite plėvelę ir supjaustykite pyragą.