360 g sausainių,
75 g 82 proc. riebumo sviesto,
90 ml pieno,
50 g cukraus,
20 g kakavos,
1/2 šaukštelio vanilių ekstrakto.
GAMINIMAS:
Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais. Į puodelį sudėkite sviestą ir kaitinkite ant mažos ugnies nuolat maišydami, kol ištirps. Tada supilkite pieną, suberkite cukrų ir kakavą. Kaitinkite maišydami, kol cukrus ištirps ir masė užvirs.
Kai masė ims tirštėti, puodą nukelkite nuo ugnies ir įpilkite vanilių ekstrakto. Truputį atvėsinkite ir tuomet suberkite sausainius. Viską gerai išmaišykite. Pailgą formą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į ją paruoštą masę.
Paviršių išlyginkite ir paspauskite. Kruopščiai uždenkite maistine plėvele. Laikykite šaldytuve per naktį, kol tinginys sustings. Tada nuimkite maistinę plėvelę ir supjaustykite tinginį gabalėliais.