Apie 800 g įvairių miško grybų,
keli džiovinti baravykai,
didelis svogūnas,
3 skiltelės česnako,
3 šaukštai sviesto,
400 ml daržovių sultinio,
300 ml neriebios grietinėlės,
150 ml lydyto sūrelio,
4 šaukštai grietinės,
pagal skonį šviežių čiobrelių,
svogūnų laiškų,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Miško grybus nuvalykite ir nuplaukite, nusausinus susmulkinkite, išvirkite ir perplaukite. Per naktį mirkytus baravykus nuspauskite ir supjaustykite. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite ir pakepinkite gilioje keptuvėje išlydytame svieste.
Ten pat suberkite grybus, pasūdykite, pagardinkite pipirais, čiobreliais, apie 10 min. pakepinkite ir suverskite į didelį puodą. Supilkite ir sultinį, įmaišykite grietinėlę ir lydytą sūrelį.
Gerai viską išmaišykite, užvirinkite, dar kelias minutes pakaitinkite ir išpilstykite į lėkštes. Krėskite po šaukštą grietinės, berkite svogūnų laiškų ir patiekite.