Apie kilogramą mėgstamų miško grybų arba pievagrybių,
2-3 šaukštai druskos,
žiupsnelis citrinų rūgšties,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
pagal skonį petražolių.
GAMINIMAS:
Nuvalytus nuskustais koteliais grybus nuplaukite, sumeskite į puodą su puse stiklinės vandens, suberkite druską, citrinų rūgštį, užvirinkite ir ant mažos liepsnos kaitinkite apie 30 minučių.
Po truputį supilkite dar pusę stiklinės vandens ir nepamirškite nugriebti putų. Išvirusius grybus nuvarvinkite, perliekite verdančiu vandeniu ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir smulkiai kapotomis petražolėmis. Gardu įmaišyti į sriubas, padažus, apkepus.