8 bulvės,
2 pomidorai,
300 ml grietinėlės arba 300 g grietinė,
130 g kietojo sūrio,
50 g sviesto,
4 šaukštai smulkintų šviežių petražolių,
2 šaukštai smulkintų svogūnų laiškų,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Sudėkite 2 folijos lapus, užlenkite kraštus, kad išeitų kaip skarda, ir patepkite sviestu. Išdėliokite plonais griežinėliais supjaustytas bulves, pabarstykite žalumynais, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir užpilkite grietinėle arba grietine.
Uždenkite folijos lapu ir 30 min. kepkite ant grotelių. Tada išimkite, ant bulvių sudėkite plonais griežinėliais supjaustytus pomidorus, apibarstykite tarkuotu sūriu ir dar pakepkite, kol sūris išsilydys. Prieš patiekdami apibarstykite svogūnų laiškais.