Įdarytas kalakutas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Įdarytas kalakutas


INGREDIENTAI:

Vidutinio dydžio kalakutas,
400-500 g jaučių kepenų,
5-6 riekelės baltos duonos,
0,5 stiklinės pieno,
100 g sviesto,
5 kiaušiniai,
druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Kalakutą gerai nuplauti, išdžiovinti ir įtrinti druska. Kepenis nuplauti, supjaustyti gabaliukais ir truputį apkepinti svieste su druska, pipirais bei sutrintu lauro lapeliu. Apkepintas kepenis sumalti mėsamale, sumaišyti su piene išmirkyta duona ir vėl sumalti.

Į gautą masę pridėti šaukštą ištirpinto sviesto, kiaušinius, druskos pagal skonį ir viską gerai išmaišyti. Šia mase įdaryti kalakutą, užsiūti jo angą, įdėti į sviestu išteptą skardą, įpilti į ją 2-3 šaukštus vandens arba sultinio ir kepti karštoje orkaitėje. Kai kalakutas šiek tiek apskrus, sumažinti ugnį ir kepti toliau, retkarčiais apipilant skardoje atsiradusiomis sultimis.

Po 1,5-2 val. kalakutas bus iškepęs. Įdėti jį į lėkštę, išimti siūlus, apdėti faršu ir bet kokiomis daržovėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668