400 g kalakutienos arba vištienos filė,
600 g šviežių bulvių,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
4 agurkai,
2 g pipirų mišinio,
šaukštelis druskos,
10 g šviežių krapų,
2 šaukšteliai balzaminio acto.
GAMINIMAS:
Bulves išvirkite, palikite atvėsti, tada nulupkite ir supjaustykite stambiais griežinėliais. Kol virs ir vės bulvės, pagaminkite mėsą. Kalakutienos arba vištienos filė nuplaukite, supjaustykite stambiais gabalėliais, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Į gerai įkaitintą keptuvę įpilkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite mėsos gabalėlius ir iškepkite. Juos suberkite į lėkštę kartu su bulvėmis. Agurkus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir taip pat sudėkite į lėkštę. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Užpilkite alyvuogių aliejumi, balzaminiu actu, pabarstykite smulkintais žalumynais ir išmaišykite. Į šias salotas galima dėti ir šiaudeliais supjaustytų raudonų saldžiųjų paprikų.