Lazanijos lakštų,
150 g kietojo sūrio,
100 g kumpio,
2 šaukštai miltų,
0.5 l pieno,
bazilikų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
40 g sviesto.
GAMINIMAS:
Paruoškite padažą: puode išlydykite sviestą, suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumulėlių. Nukaiskite ir pamažu supilkite pieną visą laiką maišydami. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Žalumynus smulkiai supjaustykite, suberkite į padažą ir išplakite plaktuvu iki vienalytės masės.
Lazanijos lakštus po vieną virkite 3 minutes pasūdytame vandenyje. Išėmę iš vandens, dėkite ant rankšluoščio, kad nusausėtų. Kepimo formą patepkite riebalais, įpilkite truputį padažo, tada klokite sluoksnį lazanijos lakštų. Ant viršaus vėl užpilkite padažo, o ant jo berkite smulkiai supjaustyto kumpio, tada sūrio.
Taip kartokite kelis kartus. Viršutinis sluoksnis turi būti iš kumpio ir sūrio. Kepkite lazaniją 25-30 minučių. Išėmę iš orkaitės leiskite pastovėti 5 minutes (kad sutvirtėtų).