2 švieži burokėliai,
200 g rūgštynių,
2 kiaušiniai,
3 agurkai,
100 g svogūnų laiškų,
0.5 stiklinės kefyro,
ryšelis krapų,
100 g grietinės,
druskos,
cukraus.
GAMINIMAS:
Burokėlius (galima su stiebais) išvirkite. Tuomet palikite atvėsti. Vėliau nulupkite ir supjaustykite ar stambiai sutarkuokite. Gerai nuplautas rūgštynes supjaustykite ir išvirkite. Kai rūgštynės bus gatavos, puodą nukaiskite ir palikite atvėsti.
Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus ir ištrinkite juos su virtų kiaušinių tryniais bei žiupsneliu druskos. Agurkus supjaustykite kubeliais ir kartu su pjaustytais kiaušinių baltymais bei trintais svogūnais sudėkite į vandenį su rūgštynėmis.
Ten pat suberkite burokėlius, supilkite burokėlių nuovirą ir šluotele išplaktą kefyrą su trupučiu cukraus. Sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite. Smulkiai pjaustytais krapais pabarstykite jau į lėkštę įpiltus šaltibarščius.