(5-6 porcijos)
600 g veršienos kepenėlių,
500 g veršienos,
200 g sviesto,
2 morkų,
1 svogūno,
80 g pistacijų branduolių,
50 ml brendžio,
pagal skonį druskos,
maltų pipirų,
2 apelsinų sulčių,
8 g greitai tirpstančios želatinos.
GAMINIMAS:
Išvirkite mėsą, kepenis, nuskustas morkas, nuluptą svogūną, pridėję prieskonių. Minkštą sviestą, išgliaudytas pistacijas, brendį (arba sultinį), virtą mėsą, kepenis, morkas, svogūną, sumalkite iki vienalytės masės.
Išspauskite apelsinų sultis, perkoškite. Užpilkite sultimis želatiną, pakaitinkite (neužvirkite), kad ji ištirptų. Palaukite, kol atauš, tada želatinos ir sulčių mišinį paskirstykite po formeles arba supilkite į 1 didesnę formą.
Galima formose, kur bus stingdomas paštetas, dugne suformuokite plonų apelsinų žievelių juostelių ornamentą. Formą (ar formas) su užpilta žele dėkite į šaldytuvą ir palaukite, kol sustings. Formą pridėkite paštetinės masės, išlyginkite paviršių.
Jei liko sulčių ir želatinos mišinio, juo užpilkite pašteto masės paviršių ir sustingdykite šaldytuve. Prieš patiekdami, formą keliom sekundėm kyštelėkite į karštą vandenį, tada apverskite į serviravimo lėkštę. Galite patiekti su skrudinta formine duona.
Apelsinų želę galima pakeisti granatų, bruknių, spanguolių želėmis. Šį paštetą patartina gaminti iš anksto, kad gerai sustingtų želė.