T e š l a i:
20 g mielių,
2 kiaušiniai,
šaukštas cukraus,
100 g sviesto,
stiklinė pieno,
700 g miltų,
druskos.
Į d a r u i:
150 g varškės,
3 šaukštai abrikosų džemo,
1/2 kiaušinio bandelėms aptepti,
2 šaukštai migdolų plokštelių bandelėms apibarstyti.
GAMINIMAS:
Mieles sumaišykite su cukrumi, šiltu pienu, 3-4 šaukštais miltų ir kildinkite. Tada supilkite ištirpintą sviestą, išplaktus kiaušinius, įberkite druskos ir sijodami įminkykite miltus. Vėl kildinkite. Antrąkart pakilusią tešlą iškočiokite, supjaustykite keturkampiais, į kiekvieno vidurį dėkite varškės, sumaišytos su džemu, ir užlankstykite kampus.
Iš tešlos likučių kiekvienos bandelės viduryje suformuokite po nedidelį rutuliuką. Bandeles dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kildinkite šiltoje vietoje apie 45-50 minučių. Tada aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite migdolų plokštelėmis. Kepkite apie 30 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.