T e š l a i:
2 kiaušiniai,
400 ml pieno,
60 g mielių,
5 šaukštai cukraus,
šaukštelis druskos,
šaukštelis kepimo miltelių,
6 šaukštai aliejaus,
apie 900 g miltų.
Į d a r u i:
ilgų dešrelių (dešrainiams),
kiaušinis bandelėms aptepti,
džiovintų bazilikų bandelėms apibarstyti.
GAMINIMAS:
Plakikliu išplakite kiaušinius, suberkite cukrų ir druską, supilkite šiltą pieną, aliejų, sutrupinkite mieles ir išplakite. Po truputį berkite į tešlą miltus ir kepimo miltelius. Iš pradžių galite plakti, vėliau, tešlai tirštėjant, minkykite rankomis. Tešla būna lipni.
Baikite minkyti ant lentelės pabėrę miltų. Tešlą įdėkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenikte ir įstatykite į šaldytuvą 1-1,5 valandoms. Atgnybkite po tešlos gabalėlį, iš jo formuokite pailgus blynelius, ant kiekvieno dėkite po pusę dešrelės ir užspauskite kraštus.
Tada bandelę skersai įpjaukite kas 1,5 cm ir kiekvieną įpjautą juostelę paeiliui spustelėkite į priešingą pusę. Bandeles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kildinkite apie 30 minučių. Pakilusias bandeles patepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite bazilikais. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių.