T e š l a i:
50-60 g šviežių mielių,
0,5 stiklinės cukraus,
0,5 l pieno,
1/2 stiklinės aliejaus,
1/2 stiklinės ištirpinto sviesto,
2 kiaušiniai,
druskos,
apie 1-1,2 kg miltų.
Į d a r u i:
400 g lašinukų,
100 g kumpelio,
2 svogūnai,
maltų juodųjų pipirų,
4 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
kiaušinis bandelėms aptepti.
GAMINIMAS:
Mieles ištrinkite su trupučiu cukraus, supilkite pašildytą pieną, suberkite cukrų ir palikite, kol paviršiuje susidarys plutelė. Dideliame dubenyje kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos, supilkite pieną su mielėmis, aliejaus ir sviesto mišinį ir po truputį berdami miltus maišykite, kad tešla suliptų į vientisą masę.
Tešlą kildinkite šaldytuve apie valandą. Paruoškite įdarą: pakepinkite lašinukus, susmulkintą kumpelį ir svogūnus, suberkite džiūvėsėlius ir pagardinkite pipirais. Atgnybkite gabalėlį tešlos, suplokite paplotėlį ir į jo vidųriuką dėkite įdaro.
Gerai užspauskite kraštus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą siūle į apačią. Kildinkite apie 20-30 minučių. Tada bandelių viršų patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių.