(4 porcijos)
500 g raudonųjų kopūstų,
1 svogūno,
1 šaukšto aliejaus,
2 šaukštų raudonojo vyno acto,
1 šaukšto smulkiai pjaustytų imbierų,
2 šaukštų stambių baltųjų razinų,
2 didelių virtų kriaušių,
žiupsnelio druskos,
pusės šaukštelio cinamono,
1 šaukšto konjako arba brendžio,
gūžės žaliųjų salotų.
GAMINIMAS:
Kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais, svogūnus-pusžiedžiais. Aliejų pakaitinkite keptuvėje, sudėkite kopūstus ir svogūnus, sumaišykite ir 5 min. kepkite ant vidutinio karštumo ugnies. Supilkite actą, sudėkite imbierus, razinas, pasūdykite, sumaišykite ir užvirinkite. Nukaiskite, uždenkite ir palikite.
Kriaušes supjaustykite skiltelėmis, dėkite į kepimo indą, pabarstykite cinamonu, pašlakstykite konjaku. Kepimo indą su kriaušėmis 5 min. dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę arba mikrobangų krosnelę, nustatę grotelių (grilio) kepimo funkciją. Į lėkštes išdėliokite kopūstus, ant jų sudėkite kriaušes ir apipilkite keptuvėje likusiomis sultimis.