(8 porcijos)
K r e p š e l i a m s:
400 g kietojo arba fermentinio sūrio.
Į d a r u i:
1 nedidelio baklažano,
2 vidutinio dydžio pomidorų,
0,5 jaunos cukinijos,
0,3 saldžiosios paprikos,
1 svogūno,
2 skiltelių česnako,
pagal skonį druskos,
maltų pipirų,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Sūrio krepšeliai: smulkia trintuve sutarkuokite sūrį, dėkite ant įkaitintos keptuvės kaip blynelius. Kai sūris aptirps ir krašteliai apskrus, kiekvieną sūrio blynelį pirštais arba šakute uždėkite ant apverstos stiklinės išorinės pusės ir palaikykite, kol atvės. Tokiu principu paruoškite visus sūrio krepšelius, kuriuos galima įdaryti įvairiomis salotomis.
Daržovių įdaras: susmulkinkite paruoštas daržoves, dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų-pirma svogūnus, po to česnakus, paprikas, pomidorus, cukinijas ir baklažanus. Daržovių asorti ištroškinkite, ataušinkite, sudėkite į sūrio krepšelius, pabarstykite smulkintais žalumynais ir patiekite.