(4 porcijos)
250 g rūkytos lašišos arba upėtakio filė,
1 poro,
1 pluoštelio krapų,
1 šaukšto citrinos sulčių,
4 skrudinamosios duonos riekelių,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Lašišą supjaustykite plonomis juostelėmis. Porą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais, krapus nuplaukite, keletą šakelių atidėkite papuošti, o likusias susmulkinkite. Žalumynus sumaišykite su lašiša, citrinų sultimis ir pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirų.
Iš sumuštinių duonos išpjaukite skridinėlius ir įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apkepinkite juos iki gražios aukso spalvos. Išimkite iš keptuvės, atvėsinkite. Skridinius išdėliokite lėkštėje, ant viršaus dėkite mišinio su lašiša, papuoškite krapų šakele ir patiekite.