Sezamų pasta salotoms, daržovių valgiams receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sezamų pasta salotoms, daržovių valgiams


INGREDIENTAI:

(2 porcijos)
100 g sezamų sėklų,
1/6 stiklinės bekvapio aliejaus (riešutų, alyvuogių, sezamų).


GAMINIMAS:

Sezamus pakepinkite orkaitėje 10 min., vis pakratydami-jie turi švelniai pagelsti. Suberkite sezamus į virtuvinio kombaino indą ir malkite, porcijomis pildami aliejų, kol pasidarys vienalytė kreminė masė. Pastą galima laikyti uždarame inde, šaldytuve, 2 mėn. Iš nurodytų produktų pastos pasidarykite nedaug, vienam paragavimui.

Iš pastos galima pasigaminti salotų užpilą, tam reikės: 2 šaukštų pastos, 2 šaukštų vandens, 3 šaukštų citrinos sulčių, 1 skiltelės česnako, 1/2 šaukštelio saldžiųjų paprikų miltelių, po žiupsnelį druskos, šviežiai maltų pipirų.

Viską gerai suplakite. Sezamų pastos, sumaišytos su aliejumi, citrinos sultimis, maltais kuminais, česnakais, petražolėmis, maltomis paprikomis, dažnai dedama į žuvų, daržovių patiekalus. Ją dar naudoja kaip padažą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668