(2 porcijos)
100 g sezamų sėklų,
1/6 stiklinės bekvapio aliejaus (riešutų, alyvuogių, sezamų).
GAMINIMAS:
Sezamus pakepinkite orkaitėje 10 min., vis pakratydami-jie turi švelniai pagelsti. Suberkite sezamus į virtuvinio kombaino indą ir malkite, porcijomis pildami aliejų, kol pasidarys vienalytė kreminė masė. Pastą galima laikyti uždarame inde, šaldytuve, 2 mėn. Iš nurodytų produktų pastos pasidarykite nedaug, vienam paragavimui.
Iš pastos galima pasigaminti salotų užpilą, tam reikės: 2 šaukštų pastos, 2 šaukštų vandens, 3 šaukštų citrinos sulčių, 1 skiltelės česnako, 1/2 šaukštelio saldžiųjų paprikų miltelių, po žiupsnelį druskos, šviežiai maltų pipirų.
Viską gerai suplakite. Sezamų pastos, sumaišytos su aliejumi, citrinos sultimis, maltais kuminais, česnakais, petražolėmis, maltomis paprikomis, dažnai dedama į žuvų, daržovių patiekalus. Ją dar naudoja kaip padažą.