Ypatinga veršiena receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Ypatinga veršiena


INGREDIENTAI:

0,5 kg veršienos,
0,5 kg bulvių,
2 skiltelės česnako,
0,5 šaukštelio citrinos sulčių,
aliejaus,
stiklinė sultinio,
0,5 šaukšto sviesto,
druskos,
pipirų,
žiupsnelis muskato riešutų,
žiupsnelis kardamono ir cinamono.


GAMINIMAS:

Mėsą nuplauti ir gerai išmaigyti rankomis. Pusę česnako skiltelės sutrinti su druska, muskato riešutais, kardamonu ir cinamonu. Šiuo prieskonių mišiniu įtrinti mėsą, keliose vietose prieš tai ją pradūrus. Kitą pusę česnako skiltelės sutrinti su druska, pipirais, citrinos sultimis ir sviestu. Šiuo mišiniu taip pat ištepti mėsą. Mėsą valandai palikti vėsioje vietoje, tuomet įdėti į troškintuvą, apdėti sviesto gabaliukais ir 15 minučių kepti karštoje orkaitėje.
Bulves nuskusti, supjaustyti griežinėliais. Iš troškintuvo išėmus apkepintą mėsą sudėti dalį bulvių, apibarstyti jas druska, pipirais ir smulkiai pjaustytais česnakais, vėl įdėti mėsą, užpilti ją likusiomis bulvėmis, įpilti sultinio ir sudėti sviestą. Troškintuvą uždengti ir kepti orkaitėje apie 1,5 val. Likus 15 minučių troškintuvą atidengti, kad kepsnys gražiai paraustų. Bulves ir griežinėliais papjaustytą mėsą sudėti į pašildytą pusdubenį ir aplieti padažu, kuriame ji troškinosi.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668