3 l kiaulienos sultinio,
2 saujos avižinių dribsnių,
1/4 kopūsto gūžės,
4 bulvės,
2 morkos,
svogūnas,
4 česnakų skiltelės,
2 šaukštai pomidorų padažo,
2 marinuoti arba rauginti pomidorai,
150 ml pomidorų marinato arba sūrymo,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
laurų lapelių,
aliejaus,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Į kiaulienos sultinį sudėkite kubeliais supjaustytas bulves, šiaudeliais supjaustytą kopūstą ir avižinius dribsnius. Susmulkinkite svogūną, morkas ir pakepkite su aliejumi. Kai daržovės suminkštės, sudėkite pomidorų padažą, supjaustytus pomidorus, supilkite sūrymą arba marinatą ir įspauskite česnakus.
Truputį patroškinkite ir sudėkite į puodą su kopūstais, bulvėmis ir dribsniais. Sriubą pasūdykite, įberkite pipirų, įmeskite laurų lapų ir virkite apie 1 val. Patiekite su susmulkintais žalumynais. Galima įdėti ir grietinės.