250 g kiaulienos,
100 g pupelių,
20 g raugintų kopūstų,
morka,
petražolės šaknis,
svogūnas,
2 šaukštai pomidorų pastos,
2 šaukštai aliejaus,
1/2 šaukštelio cukraus,
1/2 stiklinės grietinės,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Pupeles 2-3 val. mirkykite šaltame vandenyje. Tada kartu su mėsa užpilkite 5 stiklinemis vandens ir užvirkite. Nugraibykite putas ir virkite apie 1 val. Morką, petražolės šaknį ir svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite su šaukštu aliejaus. Kopūstus atskirai patroškinkite taip pat su šaukštu aliejaus, pomidorų pasta, cukrumi ir 1/4 stiklinės vandens, kol kopūstai suminkštės.
Tuomet iš verdančio puodo išimkite mėsą ir į sultinį sudėkite apkeptas daržoves bei troškintus kopūstus. Įberkite pipirų, druskos ir pavirkite 5-7 min. Prieš patiekdami į kiekvieną lėkštę įdėkite gabalėlį virtos kiaulienos, grietinės bei žalumynų ir įpilkite paruoštos sriubos.