750 g persikų (šviežių arba gerai nusunktų konservuotų),
1/2 stiklinės cukraus,
1/2 stiklinės rudojo cukraus,
50 g sviesto,
120 g kapotų migdolų,
3/4 stiklinės miltų,
1 šaukštelio malto cinamono.
GAMINIMAS:
Migdolus, cinamoną, miltus, rudąjį cukrų ir susmulkintą atšaldytą sviestą suberkite į dubenį, išmaišykite ir tešlą sutrupinkite pirštais. Persikų puseles (be kauliukų) sudėkite į riebalais išteptą apkepo indą, apibarstykite baltuoju cukrumi ir užberkite trupinių sluoksnį.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min. Patiekite karštą su vaniliniais ledais ar grietine. Jei kepsite su šviežiais persikais, apšlakstykite juos apelsinų sultimis. Vietpj persikų tinka obuoliai.