(1 porcija- 225 kcal)
4 kiaušinių,
100 g cukraus,
1 žiupsnelio druskos,
100 g miltų,
50 g krakmolo,
miltelinio cukraus,
200 g mėlynių uogienės.
GAMINIMAS:
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir su puse kiekio cukraus išplakite iki purumo. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Miltus ir krakmolą sumaišykite, suberkite į trynių masę. Įmaišykite trečdalį baltymų masės, paskui pamažu likusią.
Biskvito tešlą maždaug 1 cm storio sluoksniu supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Iškeptą biskvitą padėkite ant drėgno milteliniu cukrumi pabarstyto medvilninio rankšluoščio (kad kepimo popierius liktų viršuje) ir palikite 10 min.
Nuo biskvito nuimkite kepimo popierių, aptepkite uogiene, suvyniokite vyniotinį ir 30 min. palaikykite šaldytuve.