(10 porcijų)
2,5 kg minkšto kiaulienos kumpio be odos,
600 g miltų,
3 kiaušinių,
300 g druskos,
12 gvazdikėlių,
1 rozmarino šakelės,
žiupsnelio maltų pipirų,
miltų - kočiojimo paviršiui pabarstyti.
GAMINIMAS:
Druską išmaišykite su miltais ir kiaušiniais, įpilkite stiklinę vandens, suminkykite vienalytę elastingą tešlą. Ją suvyniokite į foliją ir 1 val. palaikykite šaldytuve. Nupjautą ir nusausintą kumpį ištrinkite pipirais, viršų subadykite aštriu peiliu ir prismaigstykite gvazdikėlių.
Nuplautą ir nusausintą rozmarino šakelę uždėkite ant kumpio, o atšalusią tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Kumpį suvyniokite į tešlą, tešlos kraštus užspauskite. Taip paruoštą kumpį dėkite į skardą, padarykite viršuje (tešloje) nedideles ertmes. Kepkite 2 val. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Prieš patiekdami nulupkite tešlos plutelę, mėsą supjaustykite griežiniais.