1 stiklinės dribsnių (avižinių ar kelių grūsų),
1 stiklinės miežinių miltų,
1 kiaušinio,
nubraukto šaukštelio kepimo miltelių,
2-3 šaukštų sviesto,
pieno,
žiupsnelio druskos,
cukraus pagal skonį,
vanilinio cukraus,
pakepintų riešutų,
pakepintų saulėgrąžų sėklų,
sezamų sėklų,
juodojo ar pieninio šokolado.
GAMINIMAS:
Kiaušinį išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir kepimo milteliais. Suberkite dribsnius, miltus, įdėkite minkšto sviesto, viską išmaišykite. Palengva maišydami pilkite pieno, kol gausis tiršta tešla. Suberkite pakepintus riešutus, saulėgrąžų sėklas, įdėkite smulkiai pjaustytų šokolado gabaliukų.
Išmaišykite. Po šaukštą tešlos dėkite ant riebalais pateptos skardos, suplokite, sausainių viršų apibarstykite sezamų sėklomis. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus (15-20 min). Į sausainius galite dėti smulkintų džiovintų vaisių ir uogų.