Sumuštinukai su lašiša receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sumuštinukai su lašiša


INGREDIENTAI:

2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų miltų,
250 ml pieno,
200 g sūdytos ar rūkytos lašišos filė,
200 ml tarkuoto kietojo sūrio,
150 g svogūnų laiškų,
1/4 šaukšto tarkuoto muskato riešuto,
1 šaukšto citrinų sulčių,
1/2 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės,
1/2 šaukšto druskos,
1/4 šaukšto pipirų,
1 kepalo forminės duonos.


GAMINIMAS:

Duona: iš kiekvienos duonos riekės sausainiams skirta formele išpjaukite skrituliukus ir juos 5 min. pakaitinkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Įdaras: išlydykite sviestą, į jį suberkite miltus ir maišykite, kol susidarys vientisa masė. Maišydami pakaitinkite dar apie 3 min. Palaipsniui supilkite pieną, viską užvirinkite ir atvėsinkite, po to vėl pakaitinkite-kol visiškai išnyks miltų skonis ir masė sutirštės.

Atvėsinkite. Į dar šiltą dėkite supjaustytą lašišos filė, sūrį, svogūnų laiškus, suberkite citrinos žievelę, druską ir pipirus, supilkite sultis, viską išmaišykite ir gerai atvėsinkite. Sumuštiniai: įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių. Užtepkite įdaro ant vienos duonos riekelės ir uždenkite ją kita. Kepkite orkaitėje, kol paruduos, po to apverskite. Skardai ištepti naudokite ne aliejų, o sviestą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668