2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų miltų,
250 ml pieno,
200 g sūdytos ar rūkytos lašišos filė,
200 ml tarkuoto kietojo sūrio,
150 g svogūnų laiškų,
1/4 šaukšto tarkuoto muskato riešuto,
1 šaukšto citrinų sulčių,
1/2 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės,
1/2 šaukšto druskos,
1/4 šaukšto pipirų,
1 kepalo forminės duonos.
GAMINIMAS:
Duona: iš kiekvienos duonos riekės sausainiams skirta formele išpjaukite skrituliukus ir juos 5 min. pakaitinkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Įdaras: išlydykite sviestą, į jį suberkite miltus ir maišykite, kol susidarys vientisa masė. Maišydami pakaitinkite dar apie 3 min. Palaipsniui supilkite pieną, viską užvirinkite ir atvėsinkite, po to vėl pakaitinkite-kol visiškai išnyks miltų skonis ir masė sutirštės.
Atvėsinkite. Į dar šiltą dėkite supjaustytą lašišos filė, sūrį, svogūnų laiškus, suberkite citrinos žievelę, druską ir pipirus, supilkite sultis, viską išmaišykite ir gerai atvėsinkite. Sumuštiniai: įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių. Užtepkite įdaro ant vienos duonos riekelės ir uždenkite ją kita. Kepkite orkaitėje, kol paruduos, po to apverskite. Skardai ištepti naudokite ne aliejų, o sviestą.