Jautienos sultinys,
dešra,dešrelės, kumpis, karbonadas (viskas, ką rasite šaldytuve),
3-4 rauginti agurkai,
2 svogūnų galvelės,
1 morka,
2-3 bulvės,
poras,
pomidorų tyrė,
žaliosios ir juodosios alyvuogės be kauliukų,
citrina,
kapariai.
GAMINIMAS:
Į verdantį sultinį sudėkite smulkiai supjaustytą mėsą, daržoves, raugintus agurkus, uždarykite pomidorų tyre ir virkite apie 15 minučių. Į sriubos lėkštes išdėliokite žaliąsias ir juodąsias alyvuoges, kaparius, grietinę, žalumynus ir citrinos riekelę. Alyvuogių ir kaparių virti nerekomenduojama, nes sriuba įgaus nemalonų skonį.
Pirkdami alyvuoges be kauliukų atkreipkite dėmesį į tai, kuo jos įdarytos. Jums tiks tik tos, kurių viduje citrina. Šiupininė gera tuo, kad į ją galima dėti beveik visus mėsos gaminius, išskyrus, ko gero, tik šaltieną ir slėgtainį.